Ultrajuoksun synnyinmailla
13. 03. 2014 – 09:39 | 414 Comments

Vuonna 1974 juoksija ja hevosmies Gordy Aislegh päätti osallistua 100-mailin ratsastuskisaan Sierra Nevadan vuoristossa, juosten. Yksi aikakausi sai alkunsa.

Jaa/tallenna

Read the full story »
Kiipeily

Matkailu

Retkikunnat

Varusteet

Yhteiskunta

Home » Varusteet

Afrikkalainen Bambupyörä, kestohyödyke parhaasta päästä

Submitted by on 17. 05. 2010 – 09:35328 Comments

Syyskuussa 2007 perustettu Zambikes yhdistää kahden sambialaisen ja kahden amerikkalaisen perustajansa osaamista ja näkemystä liiketoiminnasta sekä Eteläisen-Afrikan asukkaiden tarpeista. Rakkaus pyöräilyyn on varmasti ohjannut kohti toimialaa, mutta polkupyörien merkitys Afrikassa on paljon suurempi. Polkimien voimalla kuljetetaan lapsia kouluun, toimitetaan tavaroita ja liikutellaa suuriakin kuormia, vain harvalla ollessa mahdollisuus moottoriajoneuvon käyttöön. Onpa Openworldin toimituskin taittanut alueella matkaa polkupyörätaksin kyydissä.

Kiinalaisten ja Intialaisten tuontipyörien vastatessa huonosti alueen tarpeisiin, syntyivät ensimmäiset Zambike-pyörät. Tukevia teräsrunkoisia pyöriä valmistetaan omalla työpajalla ja valikoimiin kuuluu lisäksi Zamcart-peräkärry, Zambulance-sairaankuljetuspyörä sekä erittäin mielenkiintoisia uutuuksia. Pitkällä tarakalla varustettu Njavu Long Bike-pyörässä huomioidaan suurempia määriä kyydittävää tavaraa. Mielenkiintoisin tuote on kuitenkin Bambu Bike.

Bambu tunnetaan ympäri maailmaa loistavana ja monipuolisena materiaalina. Nopeakasvuinen heinäkasvi näkyy niin rakennustelineissä, huonekaluissa, perinteisissä kantolaitteissa kuin syömäpuikoissakin. Bambukuitua kutsutaankin tulevaisuuden tuotteeksi ja perinteisten bambutuotteiden rinnalla markkinoille ilmestyy jatkuvasti uusia bambukuitua käyttäviä hyödykkeitä kuten vaatteita ja mattoja. Maistuuhan bambu ruoanvalmistuksessakin. Zambikes on kuitenkin varmasti maailman ensimmäinen yritys joka tuottaa tästä luonnonmateriaalista valmistettuja polkupyöriä.

Käsintehty bamburunko tehdään parin vuoden ikäisestä kasvista ja paikalliset asiantuntijat käsittelevät raakamateriaalia asianmukaisesti ennen rungon kokoamista. Sambialaisesta materiaalista, Sambiassa valmistettu tuote, uusiutuvasta luonnonvarasta, tukemaan puhdasta ympäristöä ja paikallista yhteisöä. Tällä viestillä yritys markkinoi tuotetta kaikille kiinnostuneille. Pyörä luvataan toimittaa 170:n dollarin kuluilla mihin päin maailmaa tahansa. Kolmessa eri mitassa tarjolla olevalle “messenger”-runkoiselle pyörälle tulee näin kokonaishintaa 849 dollaria.

Pyörän lisäksi tarjolla on myös hyvää mieltä. Zambikes toimii yhteistyössä yleishyödyllisen Acirfa organisaation kanssa ja sen toimintamallina on kehittyä sosiaalisena toimijana, tarjoten työtä ja mahdollisuuksia paikalliselle väestölle uudelleen investoinnin selä koulutuksen kautta.

Lisä tietoja yrityksen kotisivuilta: http://www.new.zambikes.org/

328 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

Currently you have JavaScript disabled. In order to post comments, please make sure JavaScript and Cookies are enabled, and reload the page.

OPENWORLD - Adventure Network
Yhteistyössä:


Ota yhteyttä

Openworld Adventure Network
c/o NetGen Oy


email: info@openworld.fi
Katso myös | www.openworld.fi | www.mandalatravel.fi | www.juhaviitala.com | www.relaa.com