Ultrajuoksun synnyinmailla
13. 03. 2014 – 09:39 | 414 Comments

Vuonna 1974 juoksija ja hevosmies Gordy Aislegh päätti osallistua 100-mailin ratsastuskisaan Sierra Nevadan vuoristossa, juosten. Yksi aikakausi sai alkunsa.

Jaa/tallenna

Read the full story »
Kiipeily

Matkailu

Retkikunnat

Varusteet

Yhteiskunta

Home » Kuvia maailmalta, Matkailu

Japanissa pöllyää puuteri!

Submitted by on 19. 04. 2010 – 10:14778 Comments

Hokkaidon saarella, Pohjois-Japanissa sijaitseva Nisekon alue kattaa useita hiihtokeskuksia, joiden yläasemat nousevat parhaimmillaan reilun 1300 metrin korkeuteen. Maisema on tunturimaista, huipulla tuulee ja pakkanenkin paukkuu. Metsien suojassa ja huipulta aukeavissa kuruissa on suojaisampaa. Lunta kaipaavan kansan huulilla alue on jo pitkään ollut kuuma puheenaihe. Syynä tähän on reilun 15 metrin vuotuinen lumikertymä, joka tarkoittaa planeettamme varminta puuterihiihtoa. Eikä helmikuinen vierailumme ollut poikkeus. Osaksemme sattui vieläpä kauden pahraat kelit lumen pöllyttämiseen ja meno oli sen mukaista. Nisekon Grand Hirafu, Hanazono ja Annupuri ovat alueen suurin keskittymä, niin ihmisten kuin laskujenkin puoesta. Viereinen Moiwa tarjoaa jo rauhallisempia maastoja, sekä helposti lähestyttäviä leppoisia takamaastoja. Tunnin ajomatkan päässtä löytyy Rusutsun persoonallinen kolmen huipun keskus monipuoilisine metsälaskuineen. Kun päivä on kurvailtu vyötärön syvyisessä, höyhenen kevyessä lumessa, voi illalla nauttia ystävällisten ihmisten, Onsen kylpylöiden ja maukaan ruuan tuomasta ylellisyydestä. Japani teki vaikutuksen monella tapaa!

778 Comments »