Ultrajuoksun synnyinmailla
13. 03. 2014 – 09:39 | 414 Comments

Vuonna 1974 juoksija ja hevosmies Gordy Aislegh päätti osallistua 100-mailin ratsastuskisaan Sierra Nevadan vuoristossa, juosten. Yksi aikakausi sai alkunsa.

Jaa/tallenna

Read the full story »
Kiipeily

Matkailu

Retkikunnat

Varusteet

Yhteiskunta

Home » Matkailu, Yleistä

Hiihtokeli jatkuu etelässäkin

Submitted by on 16. 04. 2010 – 15:19152 Comments
Helsinkiläinen Jari Salo nautiskeli keskiviikkona kevät auringosta jo sulkeutuneessa Talman hiihtokeskuksessa.

Helsinkiläinen Jari Salo nautiskeli keskiviikkona kevät auringosta jo sulkeutuneessa Talman hiihtokeskuksessa.

Vaikka Etelä-Suomen katukuvassa näkyy enää satunnaisia lumikasoja, voi pääkaupunkiseudullakin edelleen harrastaa talviurheilua. Ainakin vielä pari päivää, sillä lämmin sää, etenkin vesisateet sulattavat lumipeitettä nopeaa vauhtia. Paloheinästä löytyy yhä pari kilometriä latua hiihdettäväksi vaikka hiihtopalvelun numerossa päivystävä vastaaja ilmoittaakin kesäkauden jo alkaneen. Laskettelurinteitä ei tarvitse etsiä Pirkanmaata kauempaa Sappeen hissien pyöriessä ainakin vielä tulevan viikonlopun ajan. Aivan eteläisimmät keskukset ovat jo sulkeneet hissinsä ja kevään myötä mäet ovatkin tyhjentyneet enemmän innostuksen kuin lumen puutteen vuoksi. Aktiivisimmat laskijat eivät luovuta kevät auringon alla vaan Keravalla sijaitsevan Talman hiihtokeskuksen mäessä voi bongata temppuilijoita hissien sulkeutumisen jälkeenkin. Helsinkiläinen Jari Salo on ollut Talman kanta-asiakas jo toistakymmentä vuotta ja suunnitellut hiihtokeskukselle mm. vaatteita ja logoja.

”Ihmiset eivät tunnu ymmärtävän että pääkaupunkiseudullakin lasketaan marraskuusta huhtikuuhun huononakin talvena, keskusten panostaessa keinolumetukseen. Ensimmäiset ruuhkat syntyvät vasta luonnon lumen myötä vaikka se ei vaikuttaisi paljoakaan mäkien kuntoon.”

Jämsällä sijaitsevalla Himoksella on edessä vielä Suomi Slalomin finaalit tulevana viikonloppuna ja keskuksen verkkosivuilla luvataan laskettelua ”shortsikauteen”, päättäjäisten osuessa vappuun. Pohjoisen pisintä kautta vietetään perinteisesti Rukalla, joka mainostaa parhaillaan verkkosivuillaan ”kevään parhaita kelejä”. Tahkovuorella kausi on käynnissä täyden rinnevalikoiman voimalla, Nilsiässä järven jäällä kulkevat kelkkareitit ja hiihtoladut on tosin jo suljettu.

”Tämän talven hyvistä lumista täytyy nauttia niin pitkään kuin mahdollista, sitä paitsi kesäpaikat kuten rullalautapuistot ovat edelleen surkeassa kunnossa koska niihin ei tunnu löytyvän asian mukaista kunnossapitoa. Nythän on paras ulkoilukeli, mäessä olosuhteet ovat paljon paremmat kuin keskitalven kovilla pakkasilla.”

Paloheinän hiihtolatu näytti vielä torstaina näin hyvältä, vaikka sen kunto arvioidaan jo heikoksi. Kuva: mSki.fi - latukarttapalvelusta.

Paloheinän hiihtolatu näytti vielä torstaina näin hyvältä, vaikka sen kunto arvioidaan jo heikoksi. Kuva: mSki.fi - latukarttapalvelusta.

152 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

Currently you have JavaScript disabled. In order to post comments, please make sure JavaScript and Cookies are enabled, and reload the page.

OPENWORLD - Adventure Network
Yhteistyössä:


Ota yhteyttä

Openworld Adventure Network
c/o NetGen Oy


email: info@openworld.fi
Katso myös | www.openworld.fi | www.mandalatravel.fi | www.juhaviitala.com | www.relaa.com